Sestra MARIJA INES ŽIVIĆ

Sestra  Marija Ines je jedno od prvih argentinskih zvanja u našoj Družbi. Rođena je 20. svibnja 1925. u Laguna Alsina u Argentini od oca Milutina i majke Aguede rođ. Vlašić. Rano je ostala bez majke pa se otac morao brinuti za djecu. Kad je imala šesnaest godina upoznala je naše sestre koje su radile u bolnici u Guaminí i ubrzo se odlučila za redovnički život.

Prve je redovničke zavjete položila 2. veljače 1945, a doživotne također na Svijećnicu 1948. godine. Djelovala je u više sestarskih zajednica radeći kućne poslove do 1966. godine. Tada je preuzela službu vratarice u Zavodu Krista Kralja na Dock Sudu i tu ostala skoro do kraja života.

Bila je ljubazna i uslužna te zračila majčinskom ljubavlju. Svi su znali da se mogu obratiti sestri M. Ines a ona je bezbroj puta riješila probleme učenika ili drugih osoba koje su svakodnevno dolazile u zavod. Puno je radila sa siromašnima, a u maloj sobici pored porte uvijek se našlo nešto za njene ljubimce – siromahe. Samo Bog zna koliko je stvari podijelila, kolike je utješila i pomogla im nositi križ neimaštine.

Čvrsto vjerujemo da su sestri M.Ines otvorili vrata raja bezbrojni siromasi koje je iskreno voljela.

Neka joj Gospodin bude nagrada i neka uživa Njegovu vječnu radost. Počivala u miru!


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: