Sestra MARIJA INES ŽIVIĆ

Sestra  Marija Ines je jedno od prvih argentinskih zvanja u našoj Družbi. Rođena je 20. svibnja 1925. u Laguna Alsina u Argentini od oca Milutina i majke Aguede rođ. Vlašić. Rano je ostala bez majke pa se otac morao brinuti za djecu. Kad je imala šesnaest godina upoznala je naše sestre koje su radile u bolnici u Guaminí i ubrzo se odlučila za redovnički život.

Prve je redovničke zavjete položila 2. veljače 1945, a doživotne također na Svijećnicu 1948. godine. Djelovala je u više sestarskih zajednica radeći kućne poslove do 1966. godine. Tada je preuzela službu vratarice u Zavodu Krista Kralja na Dock Sudu i tu ostala skoro do kraja života.

Bila je ljubazna i uslužna te zračila majčinskom ljubavlju. Svi su znali da se mogu obratiti sestri M. Ines a ona je bezbroj puta riješila probleme učenika ili drugih osoba koje su svakodnevno dolazile u zavod. Puno je radila sa siromašnima, a u maloj sobici pored porte uvijek se našlo nešto za njene ljubimce – siromahe. Samo Bog zna koliko je stvari podijelila, kolike je utješila i pomogla im nositi križ neimaštine.

Čvrsto vjerujemo da su sestri M.Ines otvorili vrata raja bezbrojni siromasi koje je iskreno voljela.

Neka joj Gospodin bude nagrada i neka uživa Njegovu vječnu radost. Počivala u miru!


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: