Uskrsna čestitka Vrhovne poglavarice

Objavljeno: 9. travnja 2023.

Poštovani!

U dragovoljnoj žrtvi Raspetoga i Uskrsloga Krista očitovala se neizmjerna ljubav Božja i praštanje za grješno čovječanstvo. Neka ta ljubav bude izvor naše radosti, zauzetog apostolata i potpunog predanja u ruke Onoga koji nas je odvjeka ljubio.

Svjetlošću uskrsnog jutra obasjao nas uskrsli Spasitelj, podario  nam snagu za nove životne borbe i obilno nagradio naše nesebično zalaganje za dobrobit čovječanstva. Milosrdna ljubav u riječima i djelima neka bude i nadalje program našega života.

U toj nadi, sretan Uskrs i blagoslovno djelovanje s Kristom Pobjednikom, žele Vam sestre milosrdnice, osobito

s. Miroslava Bradica

vrhovna poglavarica

Uskrsna čestitka 2023.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: