Blagdan Prikazanja Gospodinova u Hramu – Svijećnica

Objavljeno: 2. veljače 2015.

Redovništvo je znak da postoje vrijednosti za koje se isplati sve ostaviti, kad kažemo sve znači ono usputno, materijalno, ali nikada ne ostaviti Boga. Odnosno to je znak da postoji Ljubav koja je toliko vrijedna, najvrjednija da se za nju isplati živjeti i umrijeti, a u toj Ljubavi ljubiti čovjeka, svakoga, a posebno onog zaboravljenog, ostavljenog.

Upravo s tom nakanom sveti Papa Ivan Pavao II. ustanovio je 1997. godine Dan Bogu posvećenog života. Odredio je da to bude 2. veljače, Svijećnica, dan kada se Sin Božji – Isus Krist po rukama svojih zemaljskih roditelja, prikazao Ocu nebeskom u Hramu.

Ovom prigodom, u Godini posvećenog života donosimo emisiju HKR, Od Krista pozvani, a koju je imala naša časna majka Miroslava Bradica.

150201pozvani


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: