Božićna čestitka Časne Majke

Objavljeno: 24. prosinca 2013.

Božić, 2013.


Narod što je sjedio u tmini svjetlost vidje veliku,

onima što mrkli kraj smrti obitavahu svjetlost jarka osvanu!”  Mt 4,16

Neka sveta Badnja noć, u kojoj Bog dolazi na svijet, bude trenutak istinskog susreta svakog od nas sa svojim Bogom i Spasiteljem u dubokoj vjeri, poniznosti i jednostavnosti srca. Kristovo rođenje bilo nam izvor duhovne snage i poticaj da životom i djelima svjedočimo uzvišenost kršćanskog poziva.

S tim mislima i željama Sretan Božić i svakim blagoslovom ispunjenu novu 2014. godinu uz iskrene pozdrave žele Vam sestre milosrdnice.

s. Miroslava Bradica

vrhovna glavarica

BozicZa potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: