BOŽIĆNA ČESTITKA – PDF

Objavljeno: 20. prosinca 2016.

Božić, 2016.


Evo, javljam vam veliku radost…

Danas vam se rodio Spasitelj Krist Gospodin.

(usp. Lk 2, 10-11)


I ovog Božića stojimo pred tajnom Utjelovljenja u kojoj Bog postaje čovjekom, snizuje se do naše bijede i poistovjećuje se sa svakom od nas.


Neka nam ovo Otajstvo beskrajne Božje ljubavi, u kojem Bog okreće svoje milosrdno lice čovjeku, donese radost i mir. Slaveći 400. obljetnicu vinkovske karizme, otvorene znakovima vremena, obnovimo naš milosrdnički žar i stavimo se na raspolaganje Onome koji je čovjekom postao. Poput naših svetih Utemeljitelja budimo neumorni radnici u službi milosrdne ljubavi.


Sretan Božić i svakim blagoslovom ispunjenu novu 2017. godinu želi Vam


s. Miroslava Bradica

vrhovna poglavarica

CES-2016-2Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: