BOŽIĆNA ČESTITKA VRHOVNE POGLAVARICE

Objavljeno: 24. prosinca 2020.

Recite preplašenim srcima:

“Budite jaki, ne bojte se!

Evo Boga vašega,…

on sam hita da nas spasi!”

Iz 35,4

 

Poštovani,

u vremenu tjeskobe, straha i neizvjesnosti koje se nadvilo nad čitavo čovječanstvo Bog dolazi u liku malenog Djeteta da se nastani među nama, u našem srcu i u našem domu, da postane izvor radosti, sreće i blagoslova za svakoga od nas. Spremno otvorimo vrata svoga srca i padnimo nice pred uzvišenom tajnom Božje ljubavi.

Neka nas Isus, novorođenče položeno u jasle, obasja svjetlom Duha Svetoga, ugrije toplinom svoje ljubavi i rasvijetli svojom istinom, kako bismo sinovskom odanošću u ljubavi i kajanju zahvalili Gospodinu za darovanu ljubav u potpunom predanju njegovoj volji.

Sretan Božić i svakim blagoslovom ispunjenu novu 2021. godinu uz srdačne pozdrave s poštovanjem žele Vam sestre milosrdnice, napose

s. Miroslava Bradica

vrhovna poglavarica

Više: Božić 2020.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: