BOŽIĆNA ČESTITKA VRHOVNE POGLAVARICE

Objavljeno: 24. prosinca 2020.

Recite preplašenim srcima:

“Budite jaki, ne bojte se!

Evo Boga vašega,…

on sam hita da nas spasi!”

Iz 35,4

 

Poštovani,

u vremenu tjeskobe, straha i neizvjesnosti koje se nadvilo nad čitavo čovječanstvo Bog dolazi u liku malenog Djeteta da se nastani među nama, u našem srcu i u našem domu, da postane izvor radosti, sreće i blagoslova za svakoga od nas. Spremno otvorimo vrata svoga srca i padnimo nice pred uzvišenom tajnom Božje ljubavi.

Neka nas Isus, novorođenče položeno u jasle, obasja svjetlom Duha Svetoga, ugrije toplinom svoje ljubavi i rasvijetli svojom istinom, kako bismo sinovskom odanošću u ljubavi i kajanju zahvalili Gospodinu za darovanu ljubav u potpunom predanju njegovoj volji.

Sretan Božić i svakim blagoslovom ispunjenu novu 2021. godinu uz srdačne pozdrave s poštovanjem žele Vam sestre milosrdnice, napose

s. Miroslava Bradica

vrhovna poglavarica

Više: Božić 2020.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: