Čestitka č. m. Miroslave za Svetkovinu sv. Vinka Paulskoga

Objavljeno: 26. rujna 2015.

Vinkovo, 2015.

Poštovane i drage sestre!

Ponovno dolazim k vama da vas pozdravim i da se zajedno s vama radujem proslavi svetkovine našeg svetog oca Vinka.

U Godini smo posvećenog života u kojoj sa zahvalnošću promišljamo o tolikim milosnim zahvatima koje je Bog učinio u našem životu. Imamo toliko razloga da revno i gorljivo živimo sadašnji trenutak oslonjene na Božju snagu i da s velikim pouzdanjem i nadom gledamo u budućnost usprkos teškim vremenima, tjeskobi i nedoumici koja nas okružuje. Jer nama je Bog usadio u srce klicu zvanja, podario nam karizmu milosrdne ljubavi i razaslao nas putovima svijeta da budemo tješiteljice i majke tolikih tužnih, nesretnih, odbačenih, da im primjerom i životom budimo vjeru i nadu u bolje sutra jer Krist je pobijedio svako zlo.

O svetkovini sv. Vinka, koju vam od srca čestitam, u 170-toj obljetnici dolaska naših prvih sestara, potaknute njihovim primjerom, osluškujmo, drage sestre, glas našeg sv. Utemeljitelja koji nas trajno potiče:…treba činiti još više… Činimo sestre još više u sestrinskoj ljubavi, zajedništvu, molitvi, u nesebičnom služenju potrebnima, u svjedočanstvu života.

Neka nam dragi otac Vinko izmoli od Gospodina sve potrebne milosti i snagu da mu služimo radosno, dostojne imena Kćeri kršćanske ljubavi, sestre milosrdnice.

Još jednom čestitam i srdačno vas pozdravljam.

Vaša Majka Miroslava


Cestitka za sv. Vinka 1.doc


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: