Čestitka Časne Majke povodom svetkovine Uznesenja BDM na nebo

Objavljeno: 14. kolovoza 2023.

Poštovane i drage sestre!

Ponovno se okupljamo oko dragog lika naše nebeske Majke da bi joj zahvalile za primjer koji nam je svojim životom pokazala, za milosti koje nam je dijelila i još uvijek dijeli, za majčinsku ljubav kojom nas je pratila na krivudavim stazama života i uvijek ponovno vraćala svome Sinu, izvoru naše sreće i radosti.

„Tko je ona velika Žena ko zora rana što blista… zmiji će glavu pogazit…“ Da, to je Marija „ponizna službenica Gospodnja“, koja upravo po svojoj poniznosti i samozatajnosti postaje velika; koja ne teži za slavom i čašću, a pod srcem nosi Najsvetijega, najslavnijega Spasitelja svijeta; koja ne živi za svoje planove i ne opire se planovima Božjim i kad ih ne razumije.

Marija, potpuno darovana Bogu zahvaljuje u dubini srca za sve što ju snalazi i što Bog od nje traži. Zato je postala velika jer je s ljubavlju vršila male stvari, a otvorila srce i dušu Velikome Bogu da on djeluje u njoj.

Neka nas ta divna i velika Žena, naša draga nebeska Majka posebno potakne da o njezinoj svetkovini Uznesenja na nebo i mi podignemo svoje srce i dušu Bogu i spremno obnovimo svoja obećanja vjernosti Gospodinu. Recimo svoj „DA“ radosno i ponosno u sebi, i u zajedništvu sa sestrama, i stojmo čvrsto uz njega ma kako nam bilo teško. Ne klonimo duhom u trenucima kušnje jer to je samo čas tame na svijetlome putu prema Onome koji nas je odvijeka izabrao.

Ovim poticajima iskreno vam čestitam svetkovinu Marijina Uznesenja i opraštam se od vas uz preporuku u svete molitve.

Vaša zahvalna

s. Miroslava Bradica

vrhovna poglavarica

Čestitka za Veliku Gospu

 


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: