Čestitka Časne Majke Miroslave za svetkovinu sv. Lujze

Objavljeno: 15. ožujka 2013.

Drage moje sestre!

U ovo sveto korizmeno vrijeme, dok smo u dubokoj sabranosti prateći Gospodina na Njegovom križnom putu, izranja pred nas dragi lik Svete Lujze, naše duhovne Majke. Ona, za koju je križ bio „Jedina nada“, neka nas pouči kako s ljubavlju i bez tužbe nositi svoje životne križeve i prikazivati ih Gospodinu u tišini tabernakula kao svoje životne bisere.

Neka nam njezin dragi lik bude svjetlo i putokaz u ovim burnim vremenima kad se gubi svaki osjećaj za istinske vrednote, za čovjeka u potrebi, za besmrtne duše. Svetost njezina života, istinska poniznost i neumorna revnost za duše poziva i nas da se trgnemo iz svoga mrtvila i da pohrlimo stazama milosrđa do sviju koji nas traže i očekuju našu riječ, utjehu i pomoć.

Još nam u ušima odzvanjaju njezine riječi koje je govorila svojim sestrama: „Hoću da sve budete svete, jer nije dovoljno otići i raditi, trebate imati srce čisto i posve nesebično. Nikad nemojte prestati obdržavati mrtvenje osjetila i poriva. Trebate imati stalno pred očima naš uzor, a to je primjer života Isusa Krista, jer mi smo pozvane da slijedimo Njega, i to ne samo kao kršćanke , nego još više s toga što nas je On izabrao da mu služimo u osobi siromaha. Kad ne bismo to vršile, trebalo bi žaliti kćeri kršćanske ljubavi više nego ikoga na svijetu, jer bi bile nevjerne osobitim milostima koje im je Bog iskazao“. S ovim dubokim mislima Majke Lujze svima vama drage sestre od srca čestitam Njezin blagdan moleći za sve nas obilje njezinih kreposti.                                                                                                                                                                                         Vaša Majka

s. Miroslava Bradica

CESTITKA – Lujza


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: