Čestitka Časne Majke Miroslave za svetkovinu sv. Lujze

Objavljeno: 15. ožujka 2013.

Drage moje sestre!

U ovo sveto korizmeno vrijeme, dok smo u dubokoj sabranosti prateći Gospodina na Njegovom križnom putu, izranja pred nas dragi lik Svete Lujze, naše duhovne Majke. Ona, za koju je križ bio „Jedina nada“, neka nas pouči kako s ljubavlju i bez tužbe nositi svoje životne križeve i prikazivati ih Gospodinu u tišini tabernakula kao svoje životne bisere.

Neka nam njezin dragi lik bude svjetlo i putokaz u ovim burnim vremenima kad se gubi svaki osjećaj za istinske vrednote, za čovjeka u potrebi, za besmrtne duše. Svetost njezina života, istinska poniznost i neumorna revnost za duše poziva i nas da se trgnemo iz svoga mrtvila i da pohrlimo stazama milosrđa do sviju koji nas traže i očekuju našu riječ, utjehu i pomoć.

Još nam u ušima odzvanjaju njezine riječi koje je govorila svojim sestrama: „Hoću da sve budete svete, jer nije dovoljno otići i raditi, trebate imati srce čisto i posve nesebično. Nikad nemojte prestati obdržavati mrtvenje osjetila i poriva. Trebate imati stalno pred očima naš uzor, a to je primjer života Isusa Krista, jer mi smo pozvane da slijedimo Njega, i to ne samo kao kršćanke , nego još više s toga što nas je On izabrao da mu služimo u osobi siromaha. Kad ne bismo to vršile, trebalo bi žaliti kćeri kršćanske ljubavi više nego ikoga na svijetu, jer bi bile nevjerne osobitim milostima koje im je Bog iskazao“. S ovim dubokim mislima Majke Lujze svima vama drage sestre od srca čestitam Njezin blagdan moleći za sve nas obilje njezinih kreposti.                                                                                                                                                                                         Vaša Majka

s. Miroslava Bradica

CESTITKA – Lujza


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: