Čestitka Majke Miroslave za svetkovinu Velike Gospe

Objavljeno: 14. kolovoza 2015.

Drage moje sestre!

Pred nama je svetkovina Uznesenja BDM – Velika Gospa, blagdan naše Nebeske Majke. U velikom dijelu Družbe tog dana sjećamo se najradosnijeg trenutka života, kada smo se po svetim zavjetima darovale Gospodinu.

Sjećamo se ushićenja kojim smo izrekle svoj prvi “Evo me Gospodine!”, pamtimo trenutke obnove zavjeta i uzvišenog časa kada smo za cijeli život izrekle svoj DA Gospodinu.

U Godini posvećenog života, koja nam je dana kao dar, od srca čestitam svakoj sestri dan zavjeta i molim našu Nebesku Majku da nam izmoli milost da ostanemo vjerne danim obećanjima i da svakog dana, i u najtežim trenucima života, radosno obnavljamo svoje predanje, hrleći ususret Kristu  Zaručniku i Njegovoj svetoj Majci.

Posebno izričem čestitku dragim Jubilarkama koje slave 75. godišnjicu, 60. godišnjicu, 50. godišnjicu i 25. godišnjicu, sestrama koje obnavljaju zavjete i svim sestrama koje slave bilo koji oblik jubileja. S posebnom ljubavlju u Majčine ruke stavljam s. M. Tereziju Brčić Šušak,  koja polaže svoje doživotne zavjete i najmlađe dijete Družbe s. M. Mirelu Delongu, koja polaže svoje prve zavjete. Neka ih dobra nebeska Majka čvrsto uzme za ruku i trajno vodi stopama svoga Sina.

Drage sestre, na ovaj veliki Marijin blagdan kao i na blagdan Svijećnice, kada naše sestre iz Argentine i Paragvaja polažu svoje zavjete, zahvalimo Gospodinu za milost izabranja, svjesne da nas Bog neizmjerno ljubi i računa na nas iako smo slabe i neznatne.

Predajmo mu se dušom i srcem ponosne i radosne da možemo služiti Gospodinu. S tim mislima i željama od srca još jednom čestitam i majčinski vas pozdravljam iz daleke Argentine i Paragvaja.

Vaša majka Miroslava Bradica

Velika Gospa 2015.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: