Duhovna obnova za sestre jubilarke 25., 20., 15. i 10. godina zavjeta

Objavljeno: 18. svibnja 2012.

Duhovnu obnovu  za sestre jubilarke vodio je p. Vjenceslav Mihetec.

Sudjelovalo je 16 sestara iz naših provincija europskog dijela Družbe.

Cilj ovog susreta bio je, kroz molitvu, razgovor i međusobnu razmjenu životnog iskustva zakoraknuti na novu stepenicu života. Izvrsnim duhovnim razmišljanjima vlč. Vjenceslava Miheteca dotaknuli smo mnoge životne teme redovništva. Sestre su imale mogućnost razgovora o vlastitim potrebama i pitanjima i s voditeljem susreta  i sa časnom majkom Miroslavom Bradica, koja je čitavo vrijeme pratila naš rad i posvetila sestrama svu svoju pažnju. Uz vedro druženje i zajedničke trenutke molitve osvježili smo duhovne spoznaje i upili novog životnog poleta.

Zahvalne vodstvu Družbe, posebice Časnoj Majci, nastavljamo naš hod obnovljeno i vedro u duhu naših Utemeljitelja.Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: