Duhovna obnova za sestre jubilarke 25., 20., 15. i 10. godina zavjeta

Objavljeno: 18. svibnja 2012.

Duhovnu obnovu  za sestre jubilarke vodio je p. Vjenceslav Mihetec.

Sudjelovalo je 16 sestara iz naših provincija europskog dijela Družbe.

Cilj ovog susreta bio je, kroz molitvu, razgovor i međusobnu razmjenu životnog iskustva zakoraknuti na novu stepenicu života. Izvrsnim duhovnim razmišljanjima vlč. Vjenceslava Miheteca dotaknuli smo mnoge životne teme redovništva. Sestre su imale mogućnost razgovora o vlastitim potrebama i pitanjima i s voditeljem susreta  i sa časnom majkom Miroslavom Bradica, koja je čitavo vrijeme pratila naš rad i posvetila sestrama svu svoju pažnju. Uz vedro druženje i zajedničke trenutke molitve osvježili smo duhovne spoznaje i upili novog životnog poleta.

Zahvalne vodstvu Družbe, posebice Časnoj Majci, nastavljamo naš hod obnovljeno i vedro u duhu naših Utemeljitelja.Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: