Duhovna obnova za sestre s 15 i 25 godina zavjeta

Objavljeno: 23. veljače 2020.

U Duhovno-obrazovnom centru „Marijin dvor“ u Lužnici, od 17. do 20. veljače, održana je duhovna obnova za sestre koje ove godine obilježavaju 15 i 25 godina redovničkih zavjeta. Obnovu je vodio fra Diego Deklić, OFM, a sudjelovalo je sedam sestara – tri srebrne jubilarke i  četiri sestre koje su prije 15 godina položile prve redovničke zavjete. Govoreći o redovničkom životu kao staležu savršenstva fra Diego je sestrama naglasio važnost svakodnevnog posvješćivanja činjenice da savršenstvo nije nešto nedostižno, nemoguće. Važno je dati se Bodu na raspolaganje do kraja svojih mogućnosti, ne prepustiti se mlakosti i duhovnom minimalizmu. Jer samo osoba koja je uronjena u Boga i koja s Bogom živi, sluša ga i slijedi može mnoge privući k Bogu. U tome su nam uzor brojni svetci.

Kroz dane duhovne obnove sestre su imale mogućnost osobnog razgovora s Časnom Majkom. Hodočasteći u Svetište Majke Božje Bistričke preporučile su sve svoje nakane Marijinu zagovoru te nakon izmjene životnih iskustava, duhovno osvježene, krenule u svoju svakodnevicu radosno živeći svoje redovničko posvećenje. 


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: