Duhovna obnova za sestre s 30, 35, 40 i 45 godina redovničkih zavjeta

Objavljeno: 20. srpnja 2015.

U Duhovno – obrazovnom centru Marijih dvor u Lužnici održana je duhovna obnova za sestre koje ove godine obilježavaju 30, 35, 40 i 45 godina redovničkih zavjeta. Obnovu je vodio p. Zvonko Martić, karmelićanin, na temu „Duhovni život – moj izbor“ a sudjelovale su 23 sestre. U slobodno vrijeme sestre su imale priliku razgovarati s Časnom Majkom i međusobno izmijeniti svoja bogata iskustva i doživljaje iz prošlosti. Tako se kroz ova tri dana dogodilo niz „susreta, sjećanja i izleta u povijest“ što se posebno podrazumijeva na ovakvim okupljanjima. Osim izleta u povijest, dogodio se i izlet u susjednu Sloveniju – u samostan franjevaca konventualaca u Olimju, gdje su uz razgledavanje samostana, u samostanskoj crkvi Mariji na nebo uznesenoj izručile svoje jubileje i sve protekle dane.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: