Duhovna obnova za sve sestre juniorke u Lužnici

Objavljeno: 20. ožujka 2014.

Čovjek koji ne pliva protiv struje nikada neće znati koliko je jak!

Toliko je u našim životima važno živjeti za raj, ostavljajući logiku svijeta daleko od naših pogleda. I kaže se da što više s Njim živimo to nam je sve više samo do raja stalo. Ako zaista rastemo u spoznaji Isusa, zaista ćemo na takav način naučiti brojati svoje dane. I u brojanju naših mladih redovničkih dana i ove godine došao je red na zajednički susret nas sestara juniorki koji se održavao od 10. do 15. ožujka u Duhovno obrazovnom centru, u Lužnici. Simbolično, okupilo se nas dvanaest sestara s privremenim zavjetima, zajedno s našom učiteljicom s. M. Danijelom Dinjar, kako bismo promišljale o Idealu naših života i obnovile se međusobnim zajedništvom. Budući da nismo često zajedno, imale smo priliku obnoviti sjećanja na prijašnje godine kada smo živjele zajedno i promišljale kako će to sve biti. A sve naše promišljanje vodio je fra Rozo Brkić neprestano nam govoreći da dopustimo Bogu da bude Bog. Realno prikazujući zahtjevnost življenja redovništva ako želimo biti osobe istine, ohrabrio nas je da slijedimo svoj put uvijek iznova se opredjeljujući za Nebo. I ohrabrio nas je na međusobno podržavanje i prijateljstvo jer „prijatelj je čuvar duše“.

I ove godine pozdravile smo se s našim sestrama koje ove godine polažu doživotne zavjete. Mi mlađe, želimo im puno blagoslova i snage u svjedočenju Kristove blizine svakom čovjeku kojega susretnu. Nakon ovog seminara na nama izvana možda ništa nije drugačije, ali u nutrini se mnogo toga osnažilo i promijenilo. Hvala svima koji su nam omogućili ovaj susret i radosno očekujemo idući.

s. M. Pavla Mautner


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: