Duhovna priprava za sestre koje će položiti doživotne zavjete

Objavljeno: 23. srpnja 2012.

Od 9. do 21. srpnja 2012. godine u Duhovno-obrazovnom centru „Marijin dvor– Lužnica“ održana je duhovna obnova za sestre koje će ove godine položiti doživotne zavjete.

Duhovnu obnovu organizirala je Vrhovna uprava Družbe a obnovi su prisustvovale s. M. Natalija Nemec , članica Provincije Bezgrješnog Začeća BDM – Zagreb, s. Željka Lukač  i s. Antonija Bagarić, članice Provincije Majke Divne – Sarajevo , s. M. Fanny González Ibarra , članica Provincije Marije Kraljice Mira – Paragvaj te s. Dragana, članica Družbe Marijinih sestara čudotvorne medaljice. Prvi dio obnove vodio je don Milan Ivančević, SDB, a drugi dio o. Stjepan Vidak, OCD. O zavjetima i redovničkom životu obojica predavača govorili su kroz temu vjere što je ujedno i svojevrsni uvod u „Godinu vjere“ koja je pred nama, a započinje u listopadu ove godine.

Sestre su tijekom danā sabranosti hodočastile i u Mariju Bistricu i Ludbreg te pohodile grob naše s. Žarke Ivasić i tako još više promišljale i produbljivale svoj poziv i predanje Bogu po svetim zavjetima.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: