Duhovna priprava za sestre koje će položiti doživotne zavjete

Objavljeno: 23. srpnja 2012.

Od 9. do 21. srpnja 2012. godine u Duhovno-obrazovnom centru „Marijin dvor– Lužnica“ održana je duhovna obnova za sestre koje će ove godine položiti doživotne zavjete.

Duhovnu obnovu organizirala je Vrhovna uprava Družbe a obnovi su prisustvovale s. M. Natalija Nemec , članica Provincije Bezgrješnog Začeća BDM – Zagreb, s. Željka Lukač  i s. Antonija Bagarić, članice Provincije Majke Divne – Sarajevo , s. M. Fanny González Ibarra , članica Provincije Marije Kraljice Mira – Paragvaj te s. Dragana, članica Družbe Marijinih sestara čudotvorne medaljice. Prvi dio obnove vodio je don Milan Ivančević, SDB, a drugi dio o. Stjepan Vidak, OCD. O zavjetima i redovničkom životu obojica predavača govorili su kroz temu vjere što je ujedno i svojevrsni uvod u „Godinu vjere“ koja je pred nama, a započinje u listopadu ove godine.

Sestre su tijekom danā sabranosti hodočastile i u Mariju Bistricu i Ludbreg te pohodile grob naše s. Žarke Ivasić i tako još više promišljale i produbljivale svoj poziv i predanje Bogu po svetim zavjetima.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: