Euharistijsko klanjanje predvođeno papom Franjom

Objavljeno: 1. lipnja 2013.U nedjelju, 2. lipnja 2013. godine, Sveti Otac Franjo povodom Godine vjere predvodit će u Bazilici sv. Petra euharistijsko klanjanje od 17 do 18 sati. Sv. Otac moli da mu se  u molitvi klanjanja taj sat pridruže svi vjernici. Odnosno da se tog dana, u taj sat ili neko drugo prikladno vrijeme, u svim biskupijama, župskim zajednicama, a posebno redovničkim, organizira euharistijsko klanjanje.

Drage sestre, poslušajmo glas Svetog Oca i pridružimo svoje molitve Njegovim i molimo da poraste naša vjera, vjera Crkve, vjera onih koji se zovu Kristovi.

Tom prigodom izdani su i molitveni tekstovi, tj. knjižica za klanjanje s prigodnim tekstovima. To su biblijska čitanja i molitve papa pred Presvetim Sakramentom.

Knjižicu s tekstovima koji su prevedeni na Hrvatski jezik možete preuzeti ovdje.

klanjanje

Prevela i priredila. S. Stjepanka Stanić
Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Danas Družba ima oko 650 sestara u 12 zemalja svijeta: Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci.

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: