Evo što će novi papa raditi u prvim danima svog pontifikata

Objavljeno: 14. ožujka 2013.

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je sinoć raspored Svetog Oca Franje za naredne dane.
Danas popodne u 17 sati Papa će predsjedati euharistijskim slavljem s kardinalima izbornicima u Sikstinskoj kapeli.
U petak 15. ožujka u 11 sati Sveti Otac će primiti u audijenciju sve kardinale u Klementovoj dvorani.
U subotu 16. ožujka Papa će u 11 sati u dvorani Pavla VI. primiti u audijenciju djelatnike u sredstvima društvene komunikacije.
U nedjelju 17. ožujka Sveti Otac će u 12 sati moliti svoj prvi Angelus s vjernicima s prozora papinskog apartmana.
Misa uz svečani početak pontifikata slavit će se na Trgu sv. Petra u utorak 19. ožujka, na svetkovinu sv. Josipa, u 9.30 sati.
U srijedu 20. ožujka neće biti opće audijencije. (ika/bitno.net)


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Danas Družba ima oko 650 sestara u 12 zemalja svijeta: Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci.

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: