Hod u vjeri za Križem

Objavljeno: 16. ožujka 2013.

Ovaj križni put naslovila sam „Hod u vjeri za Križem“. Križem, napisano velikim slovom, znači za Kristom. Godina vjere nije ništa drugo nego još jedan milosni dar i ponuda koji su nam na raspolaganju da učvrstimo i pročistimo našu vjeru. Ne smijemo je prokockati niti olako shvatiti. U ovom svijetu koji pada pod teretom nevjere, koji odbacuje Boga, ali i ujedno traga za spasenjem, otkupljenjem. I kao što kaže jedna mudra izrjeka: kad Boga izbaciš kroz vrata onda ti sto drugih bogova i bogića uđe kroz prozor. Razmišljajući o Križu uvijek iznova nam je potrebna čvrsta vjera da shvatimo Božju milosrdnu ljubav prema nama i uvijek iznova nam je potrebna vjera da prihvatimo križ, da shvatimo da nam je otkupljenje već došlo po i u Isusu Kristu, u njegovu Vazmenom otajstvu.

Želim svima koji će ovaj križni put moliti da im svaki hod, svaki korak bude napredak u vjeri u Sina Čovječjega koji je predao samoga sebe radi nas i našega spasenja.

KP-GODINA VJERE

S. Stjepanka Stanić


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: