IMENOVANA NOVA UPRAVA PROVINCIJE BEZGRJEŠNOG ZAČEĆA BDM – ZAGREB

Objavljeno: 3. lipnja 2021.

Na Tijelovo, 3. lipnja 2021., časna majka Miroslava Bradica proglasila je u Kući matici novu upravu Provincije Bezgrješnog Začeća BDM – Zagreb, na mandat od tri godine.

Provincijalnom poglavaricom imenovana je s. M. Barbara Vrućina.

Službu prve savjetnice i zamjenice Provincijalne poglavarice obnašat će s. M. Paula Kljajić.

Ostalim savjetnicama imenovane su: s. M. Ines Tutić, s. Marina Pintar i s. M. Bernardica Novoselec.

Neka Božji blagoslov prati sve članice uprave da budu zauzete za dobro Provincije i sestara, otvorene znakovima vremena i predane milosrdničkom služenju.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: