Imenovana nova uprava Provincije Majke Divne – Sarajevo

Objavljeno: 22. svibnja 2016.
U Sarajevu je, 22. svibnja 2016., časna majka Miroslava Bradica proglasila novu upravu Provincije Majke Divne – Sarajevo, na tri godine.

Za provincijalnu glavaricu imenovana je s. M. Julijana Djaković. Za prvu savjetnicu i zamjenicu Provincijalne glavarice s. M. Vinka Bilješko, za drugu savjetnicu s. Mirjana Ćorić, za treću savjetnicu s. Magdalena Marić, za četvrtu savjetnicu s. M. Ernestina Zovko. Za tajnicu i ekonomu Provincije izabrana je s. M. Monika Martić.

Neka sve članice Uprave i sve sestre Provincije prati Božji blagoslov i trajni zagovor Majke Marije.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: