Imenovana uprava Provincije Navještenja Gospodinova – Split

Objavljeno: 13. ožujka 2016.

U Splitu je, 13. ožujka 2016., vrhovna glavarica Družbe časna majka Miroslava Bradica proglasila upravu Provincije Navještenja Gospodinova – Split na drugo trogodište, u promijenjenom sastavu. Provincijalnom glavaricom imenovana je s. M. Radoslava Kevo, a s. M. Rozelina Zebić I. savjetnicom i zamjenicom provincijalne glavarice.

Savjetnicama su imenovane s. Marina Vugdelija, s. M. Gracijana Gracin i s. Blaženka Delonga. S. M. Andrijana Mirčeta imenovana je ekonomom a s. Katarina Nekić tajnicom.

Provincijalnoj upravi služba se nastavlja na prvo trogodište i traje do 3. ožujka 2019. godine.

Neka sve članice Uprave i sve sestre Provincije prati obilni blagoslov Božji i trajni zagovor Majke Marije.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: