Imenovanje uprave Provincije Majke Divne – Sarajevo

Objavljeno: 29. lipnja 2013.

Imenovanje uprave Provincije Majke Divne – Sarajevo,

na drugo trogodište

Na sjednici Vrhovnoga vijeća Družbe održanoj 27. lipnja 2013. godine, a na osnovi članka 216, točke 6 i članka 238 Konstitucija naše Družbe, imenovana je uprava Provincije Majke Divne – Sarajevo, na drugo trogodište u promijenjenom sastavu.

Proglašenje je bilo u subotu, 29. lipnja, u Provincijalnoj kući u Sarajevu.Članice uprave su:


1. Sestra M. TEREZIJA KARAČA                 – provincijalna glavarica

2. Sestra M. JULIJANA DJAKOVIĆ – I. savjetnica i zamjenica Prov. glavarice

3. Sestra M. PAULINA Kvesić                    – II. savjetnica

4. Sestra M. MONIKA MARTIĆ                   – III. savjetnica

5. Sestra M. ALOJZIJA RAMLJAK             – IV. savjetnica

5. Sestra M. AUGUSTINA MATIJEVIĆ        – tajnica i ekonomaProvincijalnoj upravi služba se nastavlja na prvo trogodište i traje do 9. svibnja 2016. godine.


Molimo Gospodina da sve članice Provincijalne uprave s ljubavlju i odgovornošću vrše povjerene im dužnosti, u skladu s propisima Glave VII. trećeg dijela naših Konstitucija, da imaju pred očima duhovno i materijalno dobro sestara cijele Provincije, te nastoje međusobno biti jedno srce i jedna duša.


Neka sve članice Uprave i sve sestre Provincije Majke Divne – Sarajevo prati obilni blagoslov Božji i trajni zagovor Majke Divne.
Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: