Joseph Ratzinger nije više Papa.

Objavljeno: 28. veljače 2013.

U 20, 00 sati u papinskoj ljetnoj rezidenciji Castel Gandolfu započelo je vrijeme upražnjenja papinske stolice. Švicarska Garda zatvorila je vrata Palače, napustila Castel Gandolfo, a Papu u miru čuva vatikanska žandarmerija. Time je službeno završen pontifikat Pape Benedikta XVI., a Katolička Crkva u ovom vremenu ostaje bez Pape.

Poslušajmo riječi Benedikta XVI. i molimo Gospodina da vodi svoju Crkvu, molimo ga da živimo i svjedočimo vjeru kao što je ovih dana cijeoj Crkvi i svijetu posvjedočio Papa Benedikt XVI.

Priredila, s. Stjepanka StanićZa potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Danas Družba ima oko 650 sestara u 12 zemalja svijeta: Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci.

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: