Korizmene humanitarne akcije za pomoć misijama

Objavljeno: 2. ožujka 2024.

Tijekom korizme naše sestre iz Argentine i sa Salomonskih Otoka pokrenule su humanitarne akcije za pomoć siromašnima kojima služe.

Cilj akcije sestara iz Argentine jest prikupiti sredstva kojima bi se pomogao rad Kućice svetog Vinka u Buenos Airesu koja skrbi za sedamdesetak obitelji mjesečnom pomoći u namirnicama, odjeći i obući. Osim materijalne pomoći sestre u Kućici daju temeljnu vjersku pouku, pripravljaju djecu i odrasle na primanje sakramenata, organiziraju rekreativne i duhovne susrete za djecu.

Sestre sa Salomonskih Otoka pokrenule su akciju – jedan kruščić za jedno dijete, za pomoć školskoj djeci koja pohađaju osnovnu školu u Bumi. Tu školu pohađa oko 600 učenika, od koji većina na nastavu dolazi pješice iz udaljenih mjesta, i većina ih je vrlo siromašna. Zbog gladi često ne ostaju na nastavi. Želja je sestara omogućiti im jednu školsku marendu tjedno.

Ako se želite uključiti i svojim prilogom pomoći neku od ovih akcija, sve podatke možete pronaći na priloženim plakatima.

 

 

 


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: