Križni put vjere

Objavljeno: 12. veljače 2013.

Pred neposredni ulazak u blagoslovljeno vrijeme Korizme, a u Godini vjere, donosimo križni put koji je izdala izdavačka kuća Àncora (A cura della Redazione di Àncora Editrice) pod nazivom: Via Crucis della fede (Križni put vjere). Prikladan upravo za Godinu u kojoj se nalazimo, a i pred neposrednim događajima koji su se dogodili, molimo Gospodina vjere da umnoži, podrži i živom i djelotvornom učini našu vjeru, vjeru našeg naroda, zajednica, obitelji, vjeru Crkve te vjeru našeg dragog Pastira, Svetog Oca Benedikta XVI. Uključimo u ovaj korizmeni hod, hod za Križem Gospodinovim, sve potrebe našeg naroda, svijeta, ljudi koji nam se preporučuju u molitve, a na poseban način izbor novog Petrova nasljednika i povijesni hod svete Crkve.

Križni put prevela i priredila s. Stjepanka Stanić, milosrdnica.

KRIŽNI-PUT-VJERE


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: