MOLBENICA

Objavljeno: 27. studenoga 2012.

O Bezgrješna Djevice, znamo da si uvijek i svagda pripravna uslišati molbe svoje djece, prognane u ovoj suznoj dolini. No, znademo da ima dana i sati u kojima obilnije prosipaš blago svojih milosti. Stoga, o Marijo, evo nas prostrtih pred Tobom upravo u onaj isti dan i blaženi sat što si ga izabrala da objaviš svoju Medaljicu.

Dolazimo k Tebi puni velike zahvalnosti i neograničenog pouzdanja, da Ti zahvalimo za veliki dar – što si nam dala svoju sliku da nam bude potvrda Tvoje ljubavi i Tvoje zaštite. Mi Ti stoga obećajemo da će po Tvojoj želji sveta Medaljica biti znak Tvoje prisutnosti među nama, da će biti knjiga iz koje ćemo naučiti koliko si nas ljubila i što trebamo činiti da ne budu uzalud tolike žrtve Tvoje i Tvojega Božanskog Sina. Da, Tvoje probodeno Srce, kako je prikazano na Medaljici, počivat će uvijek u našem srcu i učiniti da i ono mirno i jednako kuca zajedno s Tvojim. Zapalit će ga ljubavlju prema Isusu i ojačat će ga da uzmogne svaki dan za Njim nositi svoj križ.

O Marijo bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo.

Ovo je Tvoj sat, o Marijo, sat Tvoje nepresušive dobrote, Tvoga pobjedonosnog milosrđa, sat u kojem si po svojoj Medaljici dala da provre bujica milosti i čudesa što je preplavila zemlju. Učini, o Majko, da ovaj sat koji Te podsjeća na slatko ganuće Tvojega Srca koje Te je potaklo da nas posjetiš i doneseš lijek protiv tolikih zala, učini da taj sat bude i naš sat: sat našeg iskrenog obraćenja i sat punog ispunjenja naših želja.

O Marijo bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo.

Ti koja si obećala baš u ovaj sretni sat da će dobiti velike milosti tko ih bude molio s pouzdanjem, svrni milostivo svoje poglede na naše molbe. Priznajemo, da ne zaslužujemo Tvoje milosti, ali kome da se utečemo, o Marijo, ako ne k Tebi koja si naša Majka i u čije je ruke Bog stavio sve svoje milosti? Budi nam milostiva. Molimo Te po Tvom Bezgrešnom Začeću i po ljubavi koja Te je potakla da nam dadeš svoju dragocjenu Medaljicu. O Tješiteljice žalosnih, koju je ganula naša bijeda, pogledaj na zlo koje nas pritište.

Učini da Tvoja Medaljica prospe na nas i na sve naše drage Tvoje dobrotvorne zrake; liječi naše bolesnike, daj mir našim obiteljima, izbavi nas iz svih opasnosti. Neka Tvoja Medaljica donese okrjepu onima koji trpe, utjehu onima koji plaču, svjetlo i snagu svima.

Dopusti, o Marijo, da Te u ovaj svečani sat posebno molimo za obraćenje grešnika, napose onih koji su nama najdraži. Sjeti se da su i oni Tvoji sinovi, da si za njih trpjela, molila i plakala. Spasi ih, o Utočište grješnika, da nakon što smo Te svi uzljubili za života i služili Ti na zemlji, uzmognemo doći da Ti zahvaljujemo i da Te slavimo kroz svu vječnost u nebu. Amen!

O Marijo bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo.

Zdravo Kraljice!


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: