MOLITVA UZNESENOJ

Objavljeno: 15. kolovoza 2012.

Ti – Majko nad majkama,
Ti – Majko Crkve,
pratiteljice našega puta,
čuvarice našega predanja,
tješiteljice naše čežnje.

Ti – u kojoj se Nebo nastanilo i plodilo se za spasenje,
Ti – koja si u svojoj neznatnosti, Svetome se odazvala
i na svijet Svjetlo nam donijela.

Ti – uronjena u blaženstvo duše veličanja Gospodina
tišinom duha prebirala si gorušičina zrna biserja.
Donijela si ih na svijet
i svijetu ih pokazala.

Zagovornice naša na nebo uzeta,
uzore puta kojim hodimo,
Kraljice naša, uznesena na nebo,
priteci nam
i vodi nas
,
svijetli nam nad dolinom kojom nam je proći.
Amen!


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: