MOLITVA UZNESENOJ

Objavljeno: 15. kolovoza 2012.

Ti – Majko nad majkama,
Ti – Majko Crkve,
pratiteljice našega puta,
čuvarice našega predanja,
tješiteljice naše čežnje.

Ti – u kojoj se Nebo nastanilo i plodilo se za spasenje,
Ti – koja si u svojoj neznatnosti, Svetome se odazvala
i na svijet Svjetlo nam donijela.

Ti – uronjena u blaženstvo duše veličanja Gospodina
tišinom duha prebirala si gorušičina zrna biserja.
Donijela si ih na svijet
i svijetu ih pokazala.

Zagovornice naša na nebo uzeta,
uzore puta kojim hodimo,
Kraljice naša, uznesena na nebo,
priteci nam
i vodi nas
,
svijetli nam nad dolinom kojom nam je proći.
Amen!


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: