Najavljujemo: Multimedijska novost u produkciji Laudata – Papa s nama!

Objavljeno: 2. ožujka 2014.

To je jedinstvena ponuda u hrvatskom medijskom prostoru.

Naime, od 5. ožujka 2014. godine, Laudato ITV omogućuje Vam izravno, uz hrvatski prijevod, prijenos Opće audijencije s papom Franjom u Vatikanu, svake srijede od 10 sati, te prijenos Angelusa s Trga sv. Petra, svake nedjelje u 12,00 sati. Snimke svih prijenosa možete pogledati i u našoj arhivi na www.laudato.tv. Taj je projekt rezultat suradnje i potpisanog ugovora između Laudato internetske televizije i Vatikanskog televizijskog centra.

Poštovani pratitelji Laudata! Budite s nama u pravom trenutku, na pravom mjestu! Izravni prijenosi susreta s papom Franjom na Trgu sv. Petra omogućuju Vam aktualni i autentični prijem papinih poruka, u trenutku kad ih izriče cijelom svijetu. Papu ćemo posredstvom slike moći i dodatno doživjeti u njegovim gestama, pokretima i susretima, koji osvajaju ljude dobre volje diljem svijeta.
Prijenosi na Laudato ITV započinju na značajan dan u Crkvi – Pepelnicu! U danu kojim započinje četrdesetodnevni korizmeni hod do Uskrsa, vidimo simboličku utemeljenost početka nove staze našeg medijskog puta. Pritom se ne zaustavljamo na pepelu kao znaku  ljudske prolaznosti. Dapače, podsjeća nas kako je Bog u čovjeka, krhkog poput praha, udahnuo svoj Dah života, velikodušno ga i milosrdno prateći, podižući ga k sebi po otvaranju ljudskog srca. Tom životvornom duhu, bez kojega je svako ljudsko nastojanje nedostatno, zahvaljujemo za dar novog projekta po kojem postajemo još bliži Petrovom nasljedniku u njegovim susretima s ljudima iz cijelog svijeta.   

Budite s nama, s papom Franjom i sveopćom Crkvom! Premijerno, na Pepelnicu, 5. ožujka. Pratite nas na Laudato ITV, svake srijede, od 10 sati i svake nedjelje, u 12,00 sati – u izravnim prijenosima iz Vatikana – Papa s nama!
Dobro došli!
Vaš Laudato ITV team


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: