Nova uprava Delegatura Presvetih Srdaca Isusa i Marije – Rim

Objavljeno: 29. siječnja 2012.

Na sjednici Vrhovnoga vijeća Družbe održanoj 27. siječnja 2012. godine, a na osnovi članka 216, točke 6, Konstitucija naše Družbe, imenovana je uprava Delegature Presvetih Srdaca Isusa i Marije – Rim, na drugo trogodište u izmijenjenom sastavu:
1.  Sestra M. KATARINA SAGANIĆ            – delegata i predstojnica u kući Delegature
2.  Sestra M. ANDREA MARTINOVIĆ        – I, savjetnica, zamjenica Delegate i tajnica
3.  Sestra KSENIJA PARAG                         – II. savjetnica
4.  Sestra M. DILECTA API                          – ekonoma

Upravi Delegature služba se nastavlja na prvo trogodište i traje do 25. siječnja 2015. godine.Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: