Nova uprava Delegatura Presvetih Srdaca Isusa i Marije – Rim

Objavljeno: 29. siječnja 2012.

Na sjednici Vrhovnoga vijeća Družbe održanoj 27. siječnja 2012. godine, a na osnovi članka 216, točke 6, Konstitucija naše Družbe, imenovana je uprava Delegature Presvetih Srdaca Isusa i Marije – Rim, na drugo trogodište u izmijenjenom sastavu:
1.  Sestra M. KATARINA SAGANIĆ            – delegata i predstojnica u kući Delegature
2.  Sestra M. ANDREA MARTINOVIĆ        – I, savjetnica, zamjenica Delegate i tajnica
3.  Sestra KSENIJA PARAG                         – II. savjetnica
4.  Sestra M. DILECTA API                          – ekonoma

Upravi Delegature služba se nastavlja na prvo trogodište i traje do 25. siječnja 2015. godine.Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: