Nova uprava provincije Bezgrješnog Začeća BDM – Zagreb

Objavljeno: 10. svibnja 2015.


Na sjednici Vrhovnoga vijeća Družbe održanoj  7. svibnja 2015. godine imenovana je nova uprava Provincije Bezgrješnog Začeća BDM – Zagreb, na tri godine.
Proglašenje Uprave bilo je u nedjelju, 10. svibnja 2015. u Kući matici, u Zagrebu.
Članice novoimenovane uprave su:
1. Sestra M. ELIZABETA PERŠIĆ – provincijalna glavarica
2. Sestra M. PAULA KLJAJIĆ – I. savjetnica i zamjenica Prov. glavarice
3. Sestra M. DRAGUTINA PERIĆ – II. savjetnica
4. Sestra M. BERISLAVA GRABOVAC – III. savjetnica
5. Sestra ANĐELA BLAGUS – IV. savjetnica
6. Sestra BENEDIKTA KUNIĆ – tajnica
7. Sestra M. MIRNA MATIĆ – ekonoma
Novu Provincijalnu upravu toplo preporučujemo u molitve svih sestara Družbe.Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: