Nova uprava Provincije Marije Kraljice Mira – Paragvaj

Objavljeno: 30. siječnja 2012.

Na sjednici Vrhovnoga vijeća održanoj 27. siječnja 2012. godine, a na osnovi članka 216, točke 6 i članka 238 Konstitucija naše Družbe, imenovana je nova uprava Provincije Marije Kraljice Mira – Paragvaj, na tri godine u ovom sastavu:

1. Sestra M. EVA ARAUJO                – provincijalna glavarica
2. Sestra M. CAROLINA DEL PUERTO   -I, savjetnica i zamjenica Prov. glavarice
3. Sestra NORMA BEATRIZ OLMEDO    – II. savjetnica
4. Sestra MARIELA CENTURIÓN            – III. savjetnica
5. Sestra M. ANASTASIA CACERES        – IV. savjetnica
6. Sestra ALIRCE DE LA CRUZ OVELAR – tajnica
7. Sestra CONCEPCION CUELLA          – ekonoma

Preporučujemo Provincijalnu upravu u molitve svih sestara naše Družbe.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: