NOVO VODSTVO PROVINCIJE MAJKE DOBROGA SAVJETA

Objavljeno: 13. prosinca 2017.

 

U provincijalnoj kući u Rijeci časna majka Miroslava Bradica proglasila je novo vodstvo Provincije Majke Dobroga Savjeta za sljedeće tri godine.

Za provincijalnu poglavaricu imenovana je

s. Ana Marija Rakocija.

 

Članice Vijeća su:

1. s. M. Lidija Turković, prva savjetnica i zamjenica Provincijalne poglavarice,

2. s. Veronika Popić, druga savjetnica,

3. s. Marina Škopljanac Mačina, treća savjetnica i

4. s. Janjka Mazić, četvrta savjetnica.

 

Novo vodstvo Provincije toplo preporučujemo u molitve za Božji blagoslov u službi koju im je Družba povjerila.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: