U Lužnici održana duhovna obnova

Objavljeno: 9. veljače 2023.

U Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u Lužnici, od 2. do 5. veljače, održana je duhovna obnova za sestre koje ove godine obilježavaju 20, 25, 30, 35, 40 i 45 godina redovničkih zavjeta. Obnovu je vodio o. Smiljo Brnadić, OCD, a sudjelovale su 23 sestre.

Kroz te dane sestre su imale priliku osobno razgovarati s Časnom Majkom i međusobno izmijeniti iskustva kako bi obnovile svoje predanje Gospodinu i radosnije nastavile svoj hod redovničkog posvećenja.

Neka i to obilježavanje godišnjica zavjeta pridonese međusobnom učvršćivanju u jedinstvu i sestrinskoj ljubavi, da s obnovljenim snagama još radosnije i zauzetije nastave služiti Bogu i svima onima koje im Bog povjerava.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: