Pismo misionarki s dalekih Salomona

Objavljeno: 23. rujna 2015.

Poštovane i drage sestre i svi dobročinitelji naših misija!

Gospodin bio i ostao s nama. Javljam vam da smo s. M. Ruža i ja, nakon provedenog odmora u domovini u krugu svojih susestara, rodbine, prijatelja i dragih ljubitelja misija, sretno stigle k našim dragim čokoladnima. Put je bio dug i naporan ali kad se stigne do cilja sve se zaboravi.

Ovim putem želimo se najprije zahvaliti svim sestrama koje smo za vrijeme godišnjeg odmora susrele i koje su se interesirale za rad i djelovanje naše misije, napose onima koje za nas mole. Uključujemo sve sestre Družbe od Zagreba, Rijeke, Splita, Sarajeva…kao i one koje nismo uspjele vidjeti.

Hvala i našim dragim biskupima koji su kao dobri pastiri odvojili vrijeme za razgovor s nama, uputili nam očinske savjete i udijelili blagoslov. A i materijalna pomoć nije izostala.

Zahvaljujemo također župnicima i vjernicima brojnih župa koje smo posjetile na lijepom gostoprimstvu, napose što smo primijetili da su im misije i misijski rad u srcu. Hvala na materijalnoj pomoći koja nam omogućava da drugima pomažemo jer mi smo samo karika u lancu dobrote.

Misijski susret na kojemu smo imale priliku sudjelovati posebno nas je obogatio izmjenom iskustava i dobrih poticaja za budući rad. Hrabro kročimo za Isusom i s Isusom i stavimo se pod plašt naše drage majke Marije, da po primjeru naših utemeljitelja uvijek budemo blize bratu u potrebi.

Za sada smo Bogu hvala dobro i zdravo. Odmah smo počeli s radom, s našim dragim bolesnicima, tečajem za šivanje i svim ostalim poslovima koje nam svaki novi dan donese kao iznenađenje.

Pomalo se spremamo i za  proslavu sv. Vinka. Svetu misu će nam predvoditi otac biskup Chris Cardone sa svojim gostima. Udruga će također slaviti sa župnikom.

Uskoro nam dolaze i dobri ljudi iz Australije koji će raditi edukacijski centar u župi Buma. Taj posao vam posebno preporučamo u molitve. Molimo žarko za Božju providnost da nam On providi financijska sredstva za ovaj veliki zahvat. Vjerujemo da je Bog dobar. On se ne da nadmašiti  u svojoj dobroti i ljubavi. Neka On nadahne dobre i plemenite ljude na dobra djela milosrđa i ljubavi prema najpotrebnijima.

Drage sestre, rodbino i svi dragi prijatelji misija hvala vam za prelijepe susrete koji su učinili još ljepšim naš godišnji odmor. Obogatili ste nas svojom ljubavlju i velikim srcem za misije. Dali ste nam poleta i snage a Gospodin će to trostruko blagosloviti, i to obostrano. Dobri  Bog bio i ostao s vama. Preporučamo se u  vaše molitve a i mi molimo i mislimo na vas.

Toplo vas pozdravljaju vaše sestre iz Bume, s. M. Ruža i s. M. Augustina. Pozdravima se pridružuju  i s. M. Slavka i s. Jasna.Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: