Polaganje doživotnih zavjeta i proslava srebrnog jubileja u Livnu

Objavljeno: 19. kolovoza 2014.


Na uočnicu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, 14. kolovoza 2014. godine u 11 sati u župnoj crkvi “Svih svetih” u Livnu održana je svečanost poladanja doživotnih zavjeta i proslava 25-tog jubileja redovničkih zavjeta sestara Provincije Majke Divne, Sarajevo. U ruke svoje provincijalne glavarice s. M. Terezije Karača, s. M. Danijela Šibenik položila je doživotne zavjete čistoće, siromaštva i poslušnosti. Za svoj dvadesetpetogodišnji hod za Gospodinom, pod ovim misnim slavljem, zahvalila je i obnovila svoje zavjete s. M. Blanka Jeličić.
Svečano misno slavlje predvodio je fra Marijan Karaula, vikar Franjevačke provincije Bosne Srebrene, a pjevale su sestre pod ravnanjem s. M. Julijane Djaković.
Nakon svete mise nastavljeno je zajedničko druženje u radosnom ozračju za obiteljskim stolom u Samostanu sv. Josipa u Livnu.Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: