Posjet Časne Majke Miroslave Salomonskim otocima

2. svibnja 2013.

Majka Miroslava Bradica posjetila je našu najmlađu misiju u Bumi. Tamo su naše tri sestre misionarke, a pridružila im se i četvrta s. Ruža Raič. Majka se susrela s biskupom, svećenicima i sestrama, a kako se može vidjeti iz ovih zanimljivih fotografija i s tamošnjim stanovništvom, posebno djecom, već se dobro sprijateljila.

Budući da slika govori više od 1000 riječi pogledajte ovaj zanimljivi album.


Kratka povijest Salomonskih otoka:

Salomonski Otoci su država u Melaneziji na jugozapadu Tihog oceana, istočno od Papue Nove Gvineje. Član su Commonwealtha, a britanska kraljica formalni je vladar, koju zastupa generalni guverner. Glavni grad je Honiara na otoku Guadalcanal.

Otoke je otkrio španjolski moreplovac Mendana de Negra u 16. stoljeću. Nijemci su zauzeli sjeverni dio 1884. godine, a Britanci južni dio otočja 1893. Tijekom Prvog svjetskog rata okupirala ih je Australija. U Drugom svjetskom ratu bili su poprište žestokih američko-japanskih borbi. Od 1945. su starateljsko područje UN-a pod australskom upravom, 1976. je dobivena široka samouprava, a 1978. proglašena nezavisnost. Od 1999. dugotrajni etnički sukob između naroda Gwale i Malaita razbuktao se u građanski rat, koji je uglavnom prestao 2003. nakon dolaska međunarodnih mirovnih snaga pod vodstvom Australije i Novog Zelanda.


Galerija slika