Posveta Bezgrješnoj

Objavljeno: 7. prosinca 2020.

Molitva kojom se sestre milosrdnice posvećuju Blaženoj Djevici Mariji na Blagdan njezina bezgrješnog Začeća (8. prosinca)

Bezgrješna Djevice, mila Majko Marijo, mi, nedostojne tvoje kćeri, klečimo pred licem tvojim i pozdravljamo te kao majku našega božanskog Otkupitelja i kao svoju majku. Znamo kako je jak tvoj zagovor kod tvojega božanskog Sina i kako je velika tvoja ljubav prema siromašnim vjernicima, o slavna Djevice!

Stoga se utječemo tebi, o Majko milosrđa, i posvećujemo se tebi na današnju tvoju svetkovinu za cijeli život. Čvrsto odlučujemo da ćemo ti uvijek iskazivati osobito poštovanje i da ćemo i druge poticati da te štuju, da te nasljeduju, da te zazivaju, da tako po tebi svi jednom dođemo tvojemu božanskome Sinu.

Molimo te, pune pouzdanja, o sveta Majko Božja, udostoj se uzeti u svoju svetu zaštitu sve nas zajedno i svaku pojedinu sestru kao što i mi tebe odabiremo za svoju majku, zagovornicu i zaštitnicu. Molimo te ujedno, udostoj se izmoliti nam oproštenje svih naših grijeha i nemarnosti u službi Božjoj! Izmoli od beskonačne dobrote Božje da te Družba sestara milosrdnica uvijek nasljeduje u duhu poniznosti, prostodušnosti i ljubavi te da u tom vrši karizmu svoga svetog Utemeljitelja! Izmoli svim sestrama vjernost svetim zavjetima, napose čistoće, da mogu blagoslovno djelovati među bolesnicima, djecom i siromasima!

Izmoli nam međusobnu slogu i ljubav, a napokon ustrajnost u svetom zvanju, da zavrijedimo jednom s tobom zajedno hvaliti i slaviti tvoga božanskog Sina, u sve vijeke! Amen.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: