Povratak misionarskom poslanju

Objavljeno: 11. siječnja 2012.

11. siječnja 2012.
Danas u 17,55 sati avionom iz zagrebačke zračne luke Pleso naša sestra M. Edita Lukić odlazi na novu dužnost u Argentinu. Sestra M. Edita je od 1978. godine djelovala kao misionarka dvadeset i jednu godinu u Provinciji Krista Kralja – Argentina a zatim je 1999. godine na XIV. redovitoj Glavnoj skupštini Družbe izabrana za vrhovnu savjetnicu na prvo šestogodište. Službu vrhovne savjetnice obnašala je u dva šestogodišta, od 1999. do 2011. godine. Nakon isteka te službe, na sjednici Vrhovnoga vijeća Družbe, održanoj 7. prosinca 2011. godine, imenovana je prvom savjetnicom, zamjenicom Provincijalne glavarice i tajnicom Provincije Krista Kralja – Argentina, na tri godine. Predana u volju Božju i spremna služiti najpotrebnijima ondje gdje ju Gospodin zove sestra M. Edita spremno se i ovom prilikom odazvala na Božji poziv misionarke u dalekim krajevima Južne Amerike.
Sestri M. Editi želimo Božji blagoslov u njezinom daljnjem misionarskom radu.  Neka se Bog proslavi po njezinom djelovanju i po apostolatu svih naših sestara u Južnoj Americi.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: