Povratak misionarskom poslanju

Objavljeno: 11. siječnja 2012.

11. siječnja 2012.
Danas u 17,55 sati avionom iz zagrebačke zračne luke Pleso naša sestra M. Edita Lukić odlazi na novu dužnost u Argentinu. Sestra M. Edita je od 1978. godine djelovala kao misionarka dvadeset i jednu godinu u Provinciji Krista Kralja – Argentina a zatim je 1999. godine na XIV. redovitoj Glavnoj skupštini Družbe izabrana za vrhovnu savjetnicu na prvo šestogodište. Službu vrhovne savjetnice obnašala je u dva šestogodišta, od 1999. do 2011. godine. Nakon isteka te službe, na sjednici Vrhovnoga vijeća Družbe, održanoj 7. prosinca 2011. godine, imenovana je prvom savjetnicom, zamjenicom Provincijalne glavarice i tajnicom Provincije Krista Kralja – Argentina, na tri godine. Predana u volju Božju i spremna služiti najpotrebnijima ondje gdje ju Gospodin zove sestra M. Edita spremno se i ovom prilikom odazvala na Božji poziv misionarke u dalekim krajevima Južne Amerike.
Sestri M. Editi želimo Božji blagoslov u njezinom daljnjem misionarskom radu.  Neka se Bog proslavi po njezinom djelovanju i po apostolatu svih naših sestara u Južnoj Americi.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: