Proslavljena svetkovina sv. Vinka Paulskoga u Zagrebu

28. rujna 2017.

Ove smo godine s posebnom radošću i zahvalnošću Gospodinu proslavile svetkovinu svetoga Vinka jer je prošlo točno 400 godina od kada je ovaj Apostol milosrdne ljubavi započeo svoju beskrajno domišljatu misiju nesebičnog služenja najpotrebnijima te animiranja svih oko sebe da se otvore Ljubavi i dio sebe daruju najpotrebnijima.

 

Posebno lijepa svečanost bila je u Kući matici čija je i crkva posvećena svetom Vinku. Nakon trodnevnice koju je predvodio o. Stjepan Vidak, upravitelj Remetskog svetišta, te cjelodnevne proslave u sestarskoj zajednici uslijedilo je svečano večernje euharistijsko slavlje kojemu je prethodila molitva Večernje, krunice i litanija u čast sv. Vinku. Predslavitelj je bio mons. Dražen Kutleša, porečki i pulski biskup uz koncelebraciju dvadesetak svećenika i sudjelovanje velikog broja vjernika. Mons. Kutleša je pozvao najprije sestre a onda i sve sudionike da u svom svakodnevnom životu nasljeduju svetoga Vinka kome je uzor bio Isus – Put, Istina i Život. “Sveti Vinko je onima koji su mu bili povjereni na duhovnu skrb pokazivao put tako što ih je vodio… I mi smo poput sv. Vinka pozvani da ljude vodimo, jer svojim primjerom najbolje pokazujemo, usmjeravamo”, rekao je biskup Kutleša.

 

Euharistijsko slavlje pjevanjem je animirao sestarski zbor a nakon mise uslijedilo je  druženje za obiteljskim stolom u velikoj samostanskoj blagovaonici.

Galerija slika