S. JANJKA MAZIĆ OBRANILA LICENCIJATSKI RAD

18. ožujka 2019.

U petak, 15. ožujka 2019., s. Janjka Mazić, dipl. theol., obranila je licencijatksi rad na temu Djelatnost sestara milosrdnica u službi pastoralno-zdravstvene skrbi u današnjim društvenim prilikama pred Povjerenstvom: prof. dr. sc. Josip Šimunović, predsjednik; doc. dr. sc. Nikola Vranješ, mentor-član; izv. prof. dr. sc. Ana s. Thea Filipović, članica.  

Javnoj obrani, uz članove obitelji i prijatelje, nazočila je provincijalna poglavarica s. Ana Marija Rakocija u pratnji sestara Družbe.

Izvrsnom obranom licencijatskog rada na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s. Janjka je postigla akademski stupanj licencijata teoloških znanosti na čemu joj iskreno čestitamo.

Sestra Janjka Mazić članica je Družbe sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskoga, Provincije Majke Dobroga Savjeta – Rijeka. Rođena je 29. srpnja 1977. u Tuzli, u Bosni i Hercegovini, od oca Tome i majke Mare, rođ. Marijanović. Nakon završene osnovne škole (1992.) upisala je Srednju medicinsku školu u Tuzli, smjer farmaceutski tehničar. Po završetku trećeg razreda srednje škole (1995.), odlazi u samostan Družbe sestara milosrdnica, u Rijeku. Početkom 1996. stupa u postulaturu, a poslije mature (1996.) u novicijat. Prve redovničke zavjete položila je 1998. u Rijeci.

U zvanju zdravstvenog tehničara farmaceutskog smjera radila je godinu dana u KBC Rijeka, u bolničkoj ljekarni (1999.).

Godine 2000. upisala je Teologiju u Rijeci – područni studij Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Doživotne zavjete položila je 2003. u Rijeci.

Od rujna 2005. vršila je službu vjeroučiteljice u OŠ „Škurinje“ u Rijeci. Diplomirala je u svibnju 2006., a u rujnu iste godine preuzima službu vjeroučiteljice u pulskoj OŠ „Veruda“ te pastoralno djeluje u Župi sv. Pavao u Puli. Školske godine 2011/2012. radi kao vjeroučiteljica u Prvoj osnovnoj školi u Ogulinu.

Poslijediplomski sveučilišni studij licencijata i doktorata na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, Specijalizacija u pastoralnoj teologiji upisala je 2012. godine te od iste godine živi i djeluje u službi zajednice sestara milosrdnica u Rijeci.