Slavlje ulaska u postulaturu

Objavljeno: 20. listopada 2013.

Danas, na Misijsku nedjelju, četiri kandidatice naše Družbe službeno su započele postulaturu, bližu pripravu za redovnički život. To su:

Ljubica Brusić, kandidatica Provincije Majke Dobroga Savjeta  –  Rijeka

Luca Ešegović, kandidatica Provincije Bezgrješnog Začeća BDM – Zagreb

Antonija Mikotić, kandidatica Provincije Bezgrješnog Začeća BDM – Zagreb

Marija Palić, kandidatica Provincije Navještenja Gospodinova  – Split.

Slavlje je započelo svetom misom u 16 sati, u novicijatskoj kapeli, koju je predvodio rektor vlč. Marijan Pavlenić.  Nakon mise uslijedio je blagoslov preuređene Kuće novicijata. Naime, u mjesecu svibnju ove godine započela je obnova kuće koja je ovih dana privedena kraju.

Duhovnu radost novicijatske zajednice dijelile su i sve tri uprave Kuće matice. Nakon molitvenog dijela slavlja, Časna Majka je čestitala postulanticama i obećala molitvenu podršku svih sestara Družbe uz želju da hrabro nastave put redovničkog posvećenja. Slavlje se nastavilo u radosnom druženju za obiteljskim stolom u blagovaonici Kuće novicijata. A na kraju druženja riječ zahvale Časnoj Majci i svim prisutnim sestrama u ime najmlađih članova Družbe izrekla je  postulantica Luca Ešegović.Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: