Slavlje ulaska u postulaturu

Objavljeno: 20. listopada 2013.

Danas, na Misijsku nedjelju, četiri kandidatice naše Družbe službeno su započele postulaturu, bližu pripravu za redovnički život. To su:

Ljubica Brusić, kandidatica Provincije Majke Dobroga Savjeta  –  Rijeka

Luca Ešegović, kandidatica Provincije Bezgrješnog Začeća BDM – Zagreb

Antonija Mikotić, kandidatica Provincije Bezgrješnog Začeća BDM – Zagreb

Marija Palić, kandidatica Provincije Navještenja Gospodinova  – Split.

Slavlje je započelo svetom misom u 16 sati, u novicijatskoj kapeli, koju je predvodio rektor vlč. Marijan Pavlenić.  Nakon mise uslijedio je blagoslov preuređene Kuće novicijata. Naime, u mjesecu svibnju ove godine započela je obnova kuće koja je ovih dana privedena kraju.

Duhovnu radost novicijatske zajednice dijelile su i sve tri uprave Kuće matice. Nakon molitvenog dijela slavlja, Časna Majka je čestitala postulanticama i obećala molitvenu podršku svih sestara Družbe uz želju da hrabro nastave put redovničkog posvećenja. Slavlje se nastavilo u radosnom druženju za obiteljskim stolom u blagovaonici Kuće novicijata. A na kraju druženja riječ zahvale Časnoj Majci i svim prisutnim sestrama u ime najmlađih članova Družbe izrekla je  postulantica Luca Ešegović.Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: