Slavlje zavjetâ i jubilejâ u Zagrebu

Objavljeno: 16. kolovoza 2021.

U nedjelju, na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, u samostanskom vrtu Kuće matice u Zagrebu, s. Ines Marija Meštrović, u ruke provincijalne poglavarice s. M. Barbare Vrućina, položila je privremene redovničke zavjete na tri godine, a s. Ivana Mikotić, u ruke časne majke Miroslave Bradica, položila je doživotne zavjete.

Misno slavlje i obred zavjetovanja predslavio je vlč. Borna Puškarić u koncelebraciji s rektorom naše samostanske crkve preč. Franjom Jačmenicom.

Istoga dana, nakon svečane molitve Jutarnje, pod svetom misom u 6.30, koju je predvodio rektor Jačmenica, svoje redovničke jubileje proslavile su sestre koje ove godine obilježavaju 60, 50 i 25 godina redovničkog posvećenja.

Našim zavjetovanicama i jubilarkama želimo vjernost i ustrajnost na putu redovničkog posvećenja. Neka ih na tom putu prati zagovor Blažene Djevice Marije, one, koja je svoj život u potpunosti predala Bogu i koju je Bog uzvisio uznesenjem u nebesku slavu.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: