Slavlje zavjetâ i jubilejâ u Zagrebu

Objavljeno: 16. kolovoza 2021.

U nedjelju, na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, u samostanskom vrtu Kuće matice u Zagrebu, s. Ines Marija Meštrović, u ruke provincijalne poglavarice s. M. Barbare Vrućina, položila je privremene redovničke zavjete na tri godine, a s. Ivana Mikotić, u ruke časne majke Miroslave Bradica, položila je doživotne zavjete.

Misno slavlje i obred zavjetovanja predslavio je vlč. Borna Puškarić u koncelebraciji s rektorom naše samostanske crkve preč. Franjom Jačmenicom.

Istoga dana, nakon svečane molitve Jutarnje, pod svetom misom u 6.30, koju je predvodio rektor Jačmenica, svoje redovničke jubileje proslavile su sestre koje ove godine obilježavaju 60, 50 i 25 godina redovničkog posvećenja.

Našim zavjetovanicama i jubilarkama želimo vjernost i ustrajnost na putu redovničkog posvećenja. Neka ih na tom putu prati zagovor Blažene Djevice Marije, one, koja je svoj život u potpunosti predala Bogu i koju je Bog uzvisio uznesenjem u nebesku slavu.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: