SLAVLJE ZAVJETA, JUBILEJA I ULASKA U NOVICIJAT

Objavljeno: 6. veljače 2019.

Blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu – Svijećnica svečano je proslavljen u Provinciji Krista Kralja – Argentina višestrukim slavljem.  

U samostanskoj kapeli „Medalla Milagrosa“ u Villa Elisi (Buenos Aires) doživotne redovničke zavjete, u ruke svoje provincijalne poglavarice s. M. Edite Lukić, položila je s. M. Rina Adamcik.

Šezdesetu obljetnicu redovničkih zavjeta proslavile su s. M. Rosa Molleker i s. Rafaela Sánchez Negrette a s. M. Micaela Portillo Ledesma srebrni jubilej.

Uoči blagdana Svijećnice kanonski novicijat započela je postulantica Vanesa Valeria Vázquez, s novim redovničkim imenom s.  M. Guadalupe, pod vodstvom učiteljice novakinja s. M. Celije Aguilera Samudio.

Kao što je Marija unijela pravu Luč života u ovaj svijet, da svojim sjajem obasja cijelo čovječanstvo i odagna sve njegove tmine, tako je Marija unijela Svjetlo i u živote naših jubilarki i zavjetovanica u Argentini. Neka to Svjetlo obasja i zapali duše naših slavljenica da svojim životom slave Boga poradi njegova dolaska u njihove živote služeći Mu poput svijećnjaka i svjetionika po kojemu će Krist obasjavati ovaj svijet da bi sve više bio kraljevstvo Njegove svjetlosti.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: