SLAVLJE ZAVJETA, JUBILEJA I ULASKA U NOVICIJAT

6. veljače 2019.

Blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu – Svijećnica svečano je proslavljen u Provinciji Krista Kralja – Argentina višestrukim slavljem.  

U samostanskoj kapeli „Medalla Milagrosa“ u Villa Elisi (Buenos Aires) doživotne redovničke zavjete, u ruke svoje provincijalne poglavarice s. M. Edite Lukić, položila je s. M. Rina Adamcik.

Šezdesetu obljetnicu redovničkih zavjeta proslavile su s. M. Rosa Molleker i s. Rafaela Sánchez Negrette a s. M. Micaela Portillo Ledesma srebrni jubilej.

Uoči blagdana Svijećnice kanonski novicijat započela je postulantica Vanesa Valeria Vázquez, s novim redovničkim imenom s.  M. Guadalupe, pod vodstvom učiteljice novakinja s. M. Celije Aguilera Samudio.

Kao što je Marija unijela pravu Luč života u ovaj svijet, da svojim sjajem obasja cijelo čovječanstvo i odagna sve njegove tmine, tako je Marija unijela Svjetlo i u živote naših jubilarki i zavjetovanica u Argentini. Neka to Svjetlo obasja i zapali duše naših slavljenica da svojim životom slave Boga poradi njegova dolaska u njihove živote služeći Mu poput svijećnjaka i svjetionika po kojemu će Krist obasjavati ovaj svijet da bi sve više bio kraljevstvo Njegove svjetlosti.

Galerija slika