SLAVLJE ZAVJETA, JUBILEJA I ULASKA U NOVICIJAT

Objavljeno: 6. veljače 2019.

Blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu – Svijećnica svečano je proslavljen u Provinciji Krista Kralja – Argentina višestrukim slavljem.  

U samostanskoj kapeli „Medalla Milagrosa“ u Villa Elisi (Buenos Aires) doživotne redovničke zavjete, u ruke svoje provincijalne poglavarice s. M. Edite Lukić, položila je s. M. Rina Adamcik.

Šezdesetu obljetnicu redovničkih zavjeta proslavile su s. M. Rosa Molleker i s. Rafaela Sánchez Negrette a s. M. Micaela Portillo Ledesma srebrni jubilej.

Uoči blagdana Svijećnice kanonski novicijat započela je postulantica Vanesa Valeria Vázquez, s novim redovničkim imenom s.  M. Guadalupe, pod vodstvom učiteljice novakinja s. M. Celije Aguilera Samudio.

Kao što je Marija unijela pravu Luč života u ovaj svijet, da svojim sjajem obasja cijelo čovječanstvo i odagna sve njegove tmine, tako je Marija unijela Svjetlo i u živote naših jubilarki i zavjetovanica u Argentini. Neka to Svjetlo obasja i zapali duše naših slavljenica da svojim životom slave Boga poradi njegova dolaska u njihove živote služeći Mu poput svijećnjaka i svjetionika po kojemu će Krist obasjavati ovaj svijet da bi sve više bio kraljevstvo Njegove svjetlosti.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: