Snažan potres pogodio Kuću maticu naše Družbe

Objavljeno: 1. svibnja 2020.

Snažan potres magnitude 5,5 pogodio je 22. ožujka grad Zagreb u 6.24, a nešto kasnije uslijedio je još jedan, magnitude 5,0. Ubrzo je uslijedio i treći potres jačine 3,7 prema Richteru. Našu zajednicu Kuće matice potres je zatekao u crkvi dok smo se okupljale na Jutarnju molitvu.

Bogu hvala životi sestara nisu ugroženi samo su velike materijalne štete na zgradama, a posebno na crkvi sv. Vinka, što se može vidjeti na fotografijama.

Zahvaljujemo Bogu što nas je sačuvao te se molitvom utječemo Njegovom milosrdnom srcu da nas i dalje štiti od svakog zla, osobito novih potresa i koronavirusa.

 

Svi oni koji žele pripomoći obnovi crkve i samostana svoj doprinos mogu slati na račun Družbe, s naznakom: „Za obnovu crkve i samostana“:

Adresa banke:
Zagrebačka banka d.d.
Trg bana Josipa Jelačića 10,
10000 ZAGREB

 

Adresa uplate:
Družba sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskoga
Frankopanska 17
10000 Zagreb
IBAN: HR 65 2360 0001 1019 4897 9
SWIFT/BIC: ZABAHR2X
OIB: 09456474627

 

Unaprijed zahvaljujemo svim darivateljima uz obećanje da ćemo vas trajno pratiti svojom molitvom.
Neka nas sve prati zagovor našeg nebeskog zaštitnika sv. Vinka Paulskoga.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: