SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ!

25. prosinca 2019.

Bijaše na svijetu i svijet po njemu posta

 i svijet ga ne upozna.“

Iv 1,10

I ovog Božića, u svetoj badnjoj noći k nama dolazi željno očekivani Spasitelj. Ljudska povijest dosiže svoj vrhunac u Utjelovljenoj Riječi – Sinu Božjemu koji iz ljubavi siđe k nama da bude naš život, naše svjetlo, naš mir, smisao našeg života i sva naša radost.

U ovoj Godini jubileja u kojoj promišljamo o povijesnom hodu naše Družbe, dubokom vjerom i poniznošću, srcem punim ljubavi približimo se Novorođenom Djetetu u jaslama. Molimo Ga za duhovnu snagu kako bi nastavile povijesni hod milosrdne ljubavi, za radost služenja da bi bile prepoznatljive po djelima milosrđa, za dar prosvjetljenja i zahvalnosti da bi spoznale koliku nam je milost iskazao dobri Bog i kako nam je uzvišenu zadaću povjerio. Čežnja za Njegovom blizinom i ljubavlju neka nas povede u kuće siromaha, napuštenih, zaboravljenih gdje nas u ispaćenom liku patnika  čeka sam Krist.

Neka Novorođeni Spasitelj unese u naše živote novu svježinu i zadivljenost koja će nas pokrenuti na uvijek nove i istinskom ljubavlju prožete misli, riječi i djela.

S tim mislima i željama sretan Božić i svakim blagoslovom ispunjenu novu 2020. godinu od srca Vam žele sestre milosrdnice.