SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ!

Objavljeno: 25. prosinca 2019.

Bijaše na svijetu i svijet po njemu posta

 i svijet ga ne upozna.“

Iv 1,10

I ovog Božića, u svetoj badnjoj noći k nama dolazi željno očekivani Spasitelj. Ljudska povijest dosiže svoj vrhunac u Utjelovljenoj Riječi – Sinu Božjemu koji iz ljubavi siđe k nama da bude naš život, naše svjetlo, naš mir, smisao našeg života i sva naša radost.

U ovoj Godini jubileja u kojoj promišljamo o povijesnom hodu naše Družbe, dubokom vjerom i poniznošću, srcem punim ljubavi približimo se Novorođenom Djetetu u jaslama. Molimo Ga za duhovnu snagu kako bi nastavile povijesni hod milosrdne ljubavi, za radost služenja da bi bile prepoznatljive po djelima milosrđa, za dar prosvjetljenja i zahvalnosti da bi spoznale koliku nam je milost iskazao dobri Bog i kako nam je uzvišenu zadaću povjerio. Čežnja za Njegovom blizinom i ljubavlju neka nas povede u kuće siromaha, napuštenih, zaboravljenih gdje nas u ispaćenom liku patnika  čeka sam Krist.

Neka Novorođeni Spasitelj unese u naše živote novu svježinu i zadivljenost koja će nas pokrenuti na uvijek nove i istinskom ljubavlju prožete misli, riječi i djela.

S tim mislima i željama sretan Božić i svakim blagoslovom ispunjenu novu 2020. godinu od srca Vam žele sestre milosrdnice.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: