Susret mladih povodom Godine vjere-Lužnica

Objavljeno: 11. lipnja 2013.

Drage sestre, kao što ste već upućene, 22. lipnja 2013. godine u Duhovno-obrazovno centru „Marijin dvor“ Lužnica, organiziran je susret mladih na razini Družbe. Ovaj susret upriličen je povodom Godine vjere, kako bismo svi, i oni s kojima radimo posebno djeca i mladi, a i mi s njima porasli u vjeri, zajedništvu te spoznaji ljepote kršćanstva, a dio te ljepote čini i naša Vinkovska karizma.

Zahvaljujemo svima vama koje ćete se odazvati, pripremiti kratke programe, ili jednostavno doći i sudjelovati u našem zajedništvu.

Donosimo i Pismo Časne Majke za susret mladih povodom ovog događaja.

Srdačno vas pozdravljamo i radosno očekujemo.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: