Susret mladih povodom Godine vjere-Lužnica

Objavljeno: 11. lipnja 2013.

Drage sestre, kao što ste već upućene, 22. lipnja 2013. godine u Duhovno-obrazovno centru „Marijin dvor“ Lužnica, organiziran je susret mladih na razini Družbe. Ovaj susret upriličen je povodom Godine vjere, kako bismo svi, i oni s kojima radimo posebno djeca i mladi, a i mi s njima porasli u vjeri, zajedništvu te spoznaji ljepote kršćanstva, a dio te ljepote čini i naša Vinkovska karizma.

Zahvaljujemo svima vama koje ćete se odazvati, pripremiti kratke programe, ili jednostavno doći i sudjelovati u našem zajedništvu.

Donosimo i Pismo Časne Majke za susret mladih povodom ovog događaja.

Srdačno vas pozdravljamo i radosno očekujemo.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: