Susret mladih u Godini vjere u Lužnici

Objavljeno: 23. lipnja 2013.

U subotu, 22. lipnja 2013. godine u Lužnici se okupilo oko 300-tinjak mladih iz cijele Lijepe naše i Bosne i Hercegovine. Susret je organizirala Vrhovna uprava na čelu s časnom majkom Miroslavom Bradica, koja je kao domaćin susreta primila i pozdravila prisutne. Sestre katehistice potrudile su se okupiti mlade i spremiti s njima prigodni program, doista prekrasna slika rascvjetane Lužnice i „rascvjetane“ mladosti.

Susret je započeo euharistijskim slavljem koje je predvodio vlč. Ivan Grbešić, duhovnik sjemeništa na Šalati. Prigodnom propovijedi posvjestio nam je važnost vjere u svakodnevnom životu.

Cilj susreta bio je dvostruk: prvo, u skladu sa smjernicama koje je Sveti Otac Benedikt XVI. dao u Godini vjere, okupiti mlade, ali i sestre koje rade s mladima te pobuditi osobnu vjeru i svijet pripadnosti Crkvi.

Drugo, započeti intenzivniji rad i uključivanje u Marijansku vinkovsku mladež (MVM). Stoga, nakon mise prigodnom prezentacijom predstavili smo povijest Čudotvorne medaljice i MVM. Nakon prezentacije, časna majka Miroslava podijelila je sestrama koje su dovele grupe mladih dokument „Kako osnovati MVM“, a koji je s engleskog jezika prevela s. M. Berislava Grabovac. Ujedno je potaknula sestre da u svojim sredinama osnuju grupe mladih i uključe ih u MVM, a sestre su izrazile želju i volju za ponovnim susretom, ali i za susretom sestara voditeljica gdje bi se dale jasnije smjernice za rad s mladima, a osobito za uključivanjem u MVM.

Sestre su s mladima pripremile prigodni program te je doista bilo prekrasno gledati tu razdraganu mladost.

Susret je završio molitvom pred likom Čudotvorne u parku dvorca.

Zahvaljujemo svim sestrama koje su dovele djecu i mlade i uključile se u program, ali i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji programa, ali i na bilo koji način tijekom samog susreta.

Sestre M. Berislava Grabovac otvorila je tom prigodom i Facebook stranicu: Marijanska vinkovska mladež.

Hvala i dobrom Bogu za lijep dan i njegove darove.

S. Stjepanka Stanić


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: