Susret Vrhovne uprave s upravama provincija i delegatura Družbe

Objavljeno: 9. studenoga 2013.

U Duhovno – obrazovnom centru Marijin dvor u Lužnici, održat će se  od 12. do 15. studenog 2013. godine Susret Vrhovne uprave s upravama provincija i delegatura europskog dijela Družbe. Susret će započeti kratkom Duhovnom pripravom koju će predvoditi o. Anto Gavrić, OP, na temu “Poglavarica – voditeljica zajednice u duhovnom i apostolskom hodu”.

Ostale radne dane Susreta sudionice će provesti u radnom ozračju. Na dnevnom redu će biti sljedeće:

  1. Kratki osvrt na rad Vrhovne uprave, Provincijalnih uprava i Uprava Delegatura u protekloj godini vezano uz provedbu odluka i zaključaka XVI. redovite Glavne skupštine te zaključaka i prijedloga Provincijalnih skupština i skupština Delegatura.
  2. Rezultati dosadašnjeg rada na obnovi naših Konstitucija te zajedničko promišljanje o metodama i oblicima rada na obnovi ostalih Družbinih dokumenata;
  3. Osvrt na Godinu vjere – kakvi su plodovi u zajednici i na osobnom planu;
  4. Odrediti ciljeve i zadatke predloženih Povjerenstava na planu Družbe, provincija i delegatura;
  5. Što se učinilo i što bi se još trebalo učiniti na području početne i trajne redovničke formacije;
  6. Stvaranje zajedničkog kalendara događanja za sljedeću godinu na planu Družbe, provincije i delegature.


Ovaj opsežni i zahtjevni rad Susreta preporučujemo zagovoru naše Nebeske Majke, svetim Zaštitnicima Družbe i molitvama svih sestara Družbe.


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: