Svetkovina sv. Vinka Paulskoga

Objavljeno: 19. rujna 2021.

Nasljedovati Krista znači nasljedovati ga u djelovanju,

to znači u svagdašnjici čovjeka biti prisutnost i djelovanje ljubavi.

sv. Vinko Paulski

          

U ponedjeljak, 27. rujna 2021., naša Družba slavi svetkovinu svog nebeskog zaštitnika i utemeljitelja sv. Vinka Paulskoga. Koncelebrirano euharistijsko slavlje u 18.30, u sportskom šatoru Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica u Zagrebu (Gundulićeva 12), predvodi varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

Svetkovini prethodi trodnevnica od 24. do 26. rujna s molitvom Večernje, krunice i svete mise u 18. 30 koju će predvoditi fra Smiljan Berišić.

Program za svetkovinu sv. Vinka

 


Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: