USKRSNA ČESTITKA VRHOVNE POGLAVARICE

Objavljeno: 16. travnja 2017.

Uskrs, 2017.

»Ovo je noć kad je Krist raskinuo okove smrti i kao pobjednik od mrtvih ustao«.

Hvalospjev uskrsnoj svijeći

U žrtvi nevinog Jaganjca, koji je dragovoljnom smrću raskinuo okove grijeha, očitovala se neizmjerna ljubav Božja i opraštanje grješnom čovječanstvu. Neka ta ljubav bude izvor naše radosti, zauzetog apostolata i potpunog predanja u ruke Onoga koji nas je odvijeka ljubio. Milosrdna ljubav u riječima i djelima neka bude program našeg života, posebno u Godini jubileja 400. obljetnice vinkovske karizme. Nadahnute Kristovim uskrsnućem i primjerom naših Utemeljitelja budimo nositeljice mira i radosti svima koji nas trebaju.

Neka se uskrsna radost preko nas izlije na sve patnike i siromahe koji gladuju kruha, ljubavi i opraštanja.

U želji da milosrdna ljubav resi svaku od nas želim vam sretan Uskrs i radosne uskrsne dane.


s. Miroslava Bradica

vrhovna poglavarica
Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Tijekom svoje duge povijesti sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (30. 6. 2023.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluju 572 sestre, u 77 zajednica, u 10 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Bugarska, Italija, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe i iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima svoga vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet koji pruža nove i bolje mogućnosti te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja, Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: