USKRSNA ČESTITKA VRHOVNE POGLAVARICE

Objavljeno: 16. travnja 2017.

Uskrs, 2017.

»Ovo je noć kad je Krist raskinuo okove smrti i kao pobjednik od mrtvih ustao«.

Hvalospjev uskrsnoj svijeći

U žrtvi nevinog Jaganjca, koji je dragovoljnom smrću raskinuo okove grijeha, očitovala se neizmjerna ljubav Božja i opraštanje grješnom čovječanstvu. Neka ta ljubav bude izvor naše radosti, zauzetog apostolata i potpunog predanja u ruke Onoga koji nas je odvijeka ljubio. Milosrdna ljubav u riječima i djelima neka bude program našeg života, posebno u Godini jubileja 400. obljetnice vinkovske karizme. Nadahnute Kristovim uskrsnućem i primjerom naših Utemeljitelja budimo nositeljice mira i radosti svima koji nas trebaju.

Neka se uskrsna radost preko nas izlije na sve patnike i siromahe koji gladuju kruha, ljubavi i opraštanja.

U želji da milosrdna ljubav resi svaku od nas želim vam sretan Uskrs i radosne uskrsne dane.


s. Miroslava Bradica

vrhovna poglavarica
Za potrebnike našeg vremena

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga – Zagreb

Kroz svoju dugu povijest sestre su u Hrvatskoj i diljem svijeta razvile plodnu socijalno-karitativnu i odgojno-obrazovnu djelatnost. U tu svrhu podizale su bolnice i domove za njegu bolesnika i staraca, te dječje vrtiće, pučke i razne druge škole za odgoj djece i mladih.

Prema zadnjoj statistici (31. 12. 2020.) Družba ima šest provincija i jednu delegaturu, u kojima djeluje 621 sestra, u 85 zajednica, u 12 zemalja svijeta (Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Italija, Njemačka, Austrija, Kanada, Argentina, Paragvaj i Salomonski Otoci).

Ma gdje bile, sestre se danomice trude sačuvati izvorni duh Družbe, te iz ljubavi prema Bogu otvarati svoje srce potrebnicima našeg vremena.

Pročitaj više

Ustanove

Milosrdna ljubav osvaja svijet

Djelatnost

U skladu s poslanjem Družbe ‒ širiti milosrdnu ljubav, sestre nastoje služiti svim potrebnicima a posebice siromasima. Zato su u izazovima vremena maštovite u ljubavi te prema svojim mogućnostima nastoje biti osjetljive ne samo na stare već i na nove oblike siromaštva.

Djelotvornom snagom ljubavi, praštanja i pomirenja sestre nastoje izgraditi u pravdi svijet, koji pruža nove i bolje mogućnosti, te se trude uvijek i u svim prilikama promicati dostojanstvo ljudske osobe.

Da bi bolje i potpunije postigla svrhu apostolata i apostolskog poslanja Družba je osnivala vlastite ustanove njegujući u njima duh utemeljiteljâ.

Na području Hrvatske djeluju ove ustanove: